Kromfohrländerini Amanda

Amanda tuli minulle jouluna 2005 sijoitukseen. Se oli viettänyt ensimmäisen vuotensa Kipan luona. Amanda on Saranevan kasvatteja, jonka Kipa on ostanut. Tessan kuolema jätti laumaamme koiran kokoisen aukon. En ollut valmis ottamaan toista karkeakarvaista pikkupodengoa, joten mietin jotain uutta rotua. Halusin kokeilla etsiä uutta koiraa, jonkun hyvän kasvattajan kautta. Mahdollisuus saada sijoituskoira Kipalta oli juuri se mitä toivoin.

Kokoelma Aman kuvia Kun pääsin tutustumaan ensimmäisen kerran Kipan laumaan, olin myyty. Rakastuin suloiseen Amandaan. Se oli ehdottomasti kaunein näkemäni länderi.

Alkuun opettelimme vain elämää, sillä meidän elämämme on varsin erilaista kuin mihin Amanda Kipan luona tottui. Olemme olleet Vaasan koirakerhon agility- ja näyttelyharjoituksissa. Ensimmäisen kerran esiinnyimme yhdessä Vaasan koiranäyttelyssä 29.4.2006 ja Amandasta tuli Suomen muotovalio samana vuonna Seinäjoella 4.11.

Tampereelle muutettuamme siirryimme TaMSKiin harrastamaan agilitya ja vaihdoimme myöhemmin seuraa Takuihin. Amandaa on ilo ohjata, vaikka ohjaaja saisikin olla taitavampi. Siirryimme kakkosluokkaan keäällä 2009.

Amanda astuttettiin Cellolla 12.4.2008. Ultrassa todettiin muutama sikiö, mutta ne liukenivat eikä yhtään pentua syntynyt. Myöhemmin selvisi, että Aman isän toisessa Suomen pentueessa oli autoimmuunisairautta. Ajatus uudelleen astutuksesta hylättiin. Tämän jälkeen Amandan toisesta silmästä löytyi lasiaisvuoto eli tyttö ei todellakaan ole jalostusainesta. Amanda siirtyi minun nimiini. Vaikka Amasta ei ole äidiksi, niin se on mitä mainioin seurakoira ja valloittavan ihana harrastuskumppani.

-->

Amanda on iloinen ja sopeutuvainen koira. Laumamme on muuttunut sen aikana paljonkin, mutta se on aina tullut kaikkien kanssa hyvin toimeen. Amanda oli koira, joka opetti minulle ja Onnille aikoinaan mikä lauma todella on. Se hoivaa mielellään nuorempia ländereitä. Joka aamu Kuje ryömii Amandan viereen putsauttamaan silmänsä ja korvana.

Amandan tullessa luokseni opettelimme alkuun vain elämää, sillä meidän elämämme on varsin erilaista kuin mihin Amanda Kipan luona tottui. Olemme olleet Vaasan koirakerhon agility- ja näyttelyharjoituksissa. Ensimmäisen kerran esiinnyimme yhdessä Vaasan koiranäyttelyssä 29.4.2006 ja Amandasta tuli Suomen muotovalio samana vuonna Seinäjoella 4.11. Amanda ei mitenkään erityisesti nauti näyttelyissä olosta, joten nykyisin käymme niissä harvakseltaan.

Tampereelle muutettuamme siirryimme TaMSKiin harrastamaan agilitya ja vaihdoimme myöhemmin seuraa Takuihin. Amandaa on ilo ohjata, vaikka ohjaaja saisikin olla taitavampi. Amanda on melko kookas medi ja se on mitattu kahteen kertaan. Treeneissä käytän palkkana nameja, sillä en ole koskaan onnistunut saamaan Amandaa innostumaan yhdessä leikkimisestä niin, että voisin palkata sitä lelulla. Siirryimme kakkosluokkaan keväällä 2009 ja loppuvuodesta onnistuimme kokoamaan vaadittavat nollasijoitukset kolmosluokkaan siirtymiseen. Amanda on ensimmäinen koira, jonka kanssa olen kisannut kolmosluokassa.

Amanda astutettiin Cellolla 12.4.2008. Ultrassa todettiin muutama sikiö, mutta ne liukenivat eikä yhtään pentua syntynyt. Myöhemmin selvisi, että Aman isän toisessa Suomen pentueessa oli autoimmuunisairautta. Ajatus uudelleen astutuksesta hylättiin. Tämän jälkeen Amandan toisesta silmästä löytyi lasiaisvuoto. Amanda siirtyi minun nimiini. Amanda peilattiin uudelleen 25.1.2010 ja silmät olivat puhtaat. Mitään merkkiä lasiaisvuodosta ei löytynyt. Silmät katsottiin hyvin tarkkaan, mutta ne todella olivat puhtaat.

Ama on mitä mainioin seurakoira ja valloittavan ihana harrastuskumppani. Se on aina ollut helppo ja tottelevainen, mutta toisaalta se stressaantuu turhan helposti, mikä näkyy levottomuutena ja läähättelynä uusissa tai jännittävissä tilanteissa. Ama on sopeutuvainen ja hyvin miellyttämisenhaluinen, joten se levottomuudesta huolimatta pystyy toimimaan myös stressaantuneena. Amanda on ländereistäni tyttömäisin ja suhtautuu avoimesti vieraisiin ihmisiin. Se on kotikoiraksi myös näistä kaikkein helpoin.

FIN MVA Saranevan Aurora

Pikkuinen avatarNimi: Amanda

Rotu: kromfohrländer

Synt: 22.10.2004

Sukupuoli: narttu

Omistajat: Hanna Degerman

Kasvattaja: Eeva Majuri (Saranevan)

Tuloksia ja muuta tietoa

Näyttelyt:

Arvostelut

Agilitytulokset:

Koiranetistä

Aman kuvia

Jalostus:

Aman pennutus

Lasiaisvuoto