Kromfohrländerini Kuje

Kuje oli sijoituskoira, kuten Amandakin. Se on Kipan omia kasvatteja. Olin seuraamassa Kujeen syntymää. Tyttönen päätti pitää meitä kaikkia jännityksessä ja syntyi paljon myöhemmin kuin sisaruksensa. On ollut mahtavaa päästä seuraamaan sitä ihan syntymästä asti. Kuje oli pentu, joka ensimmäisenä kiipesi käteeni muutaman viikon ikäisenä. Se erottui alusta asti muista ollessaan isompi.

Kokoelma Kujeen kuvia

Kujeella on lyhyt tiivis karva, joka onneksi on muuttunut karkeaksi. Parta Kujeelle kasvaa paljon hitaammin kuin sisaruksillensa, mutta se on sentään kasvanut. Tyttö tulee isäänsä ja on ulkonäöltään varsin saksalaistyyppinen länderi. Kujeen pää on liian ruskea, mikä toisaalta tekee siitä varsin persoonallisen näköisen. Korvat vähän sojottaa ja häntä on kippura, mutta silmät ovat maailman kauneimmat.

Kuje on rohkeampi ja toimintakykyisempi kuin Amanda. Se osaa olla pippurinen, mutta yleensä se on oikein kiltti ja sopeutuvainen otus. Kuje ei niinkään välitä vieraista ihmisistä, mutta niitä kenet se on hyväksynyt omikseen, se rakastaa sitäkin enemmän. Vähän turhan usein rakkaus ilmenee päälle pomppimisena. Muita koiria kohtaan Kuje on varsin sosiaalinen.

Kuje on käynyt muutamissa näyttelyissä. Se viihtyy hyvin kehässä, vaikkei välttämättä hurmaa tuomareita ulkonäöllään. Sen kanssa on ilo liikkua, koska kehässä olo on aina yhteistä hauskanpitoa. Näyttelyharrastus tulee jatkumaan ja käymme kehissä harvakseltaan. Toivottavasti Kuje tulee saamaan vielä pari sertiä lisää josain vaiheessa.

Kuje on startannut muutamassa agikisassa ja kisaa tällä hetkellä kakkosissa. Se on oivallinen agikoira ja kulkee helposti myös muiden kuin minun kanssani. Kuje rakastaa palloja ja palkkaan sen yleensä sellaisella. Se on myös hyvin ahne, joten namitkin käyvät palkaksi. Kuje on ehdottomasti paras harrastuskoirani. Se on selkeä medi ja siis länderin rotumääritelmän alarajoilla. Kuje ei juostessaan ole yhtä nopea kuin Amanda, mutta se kääntyy todella pienin kaartein ja on radalla siten nopeampi. Toivottavasti olen joskus Kujeen arvoinen ohjaaja.

Kujeella on yksi pentue Totin kanssa. Pentuja syntyi viisi, kaksi narttua ja kolme urosta: Jippo, Pila, Jermu, Tikkis ja Jekku. Onneksi lapsukaiset perivät kauniin näkönsä isältään. Toivottavasti pennut pysyvät terveinä ja ilahduttavat pitkään perheitään. Kuje oli oikea teiniäiti, se oli aika ylihuolehtiva ja yritti syöttää lapsista possuja. Kuje ei halunnut päästää ihmisiä katsomaan pentujaan ja on niiden jälkeenkin pysynyt aika vahtivaisena. Kun se on liikkeellä pentunsa Pilan kanssa, se on huomattavasti varautuneempi kuin yksin tai Amandan kanssa liikkuessa.

Kipazin Mentha Aquatica

Pikkuinen avatarNimi: Kuje

Rotu: kromfohrländer

Synt: 24.02.2007

Sukupuoli: narttu

Omistajat: Kirsti Forstén ja Hanna Degerman

Kasvattaja: Kirsti Forstén (Kipazin)

Tuloksia ja muuta tietoa

Näyttelyt:

Arvostelut

Kujeen kuvia

Muuta:

Kasvu-galleria

Jalostus:

Kujeen pennut